ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkről4 Tölgyesi Autójavító Kft - CégtörténetHírek
Műszaki vizsga gyorsan, műszaki vizsgáztatás, műszaki vizsgára felkészítés angyalföldön a 13 XIII kerületbenEredetiségvizsgálat gyorsan, eredetvizsga azonnal, eredetiség vizsga a 13-14 XIII-XIV. kerületben angyalföldön és zuglóbanSzerelő munkák, gyorsszerviz, autószerelés, autójavítás a XIII-XIV-13-14. kerületbenTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás, Carbon cleanerKarosszéria javítás, sérült, karambolos autók javítása a XIII-XIV-13-14. kerületbenBiztosítási kárügyintézés, kárrendezés, Casco és kötelező biztosítási károk teljeskörű ügyintézése a XIII-XIV-13-14. kerületbenGépjármű klíma, klímatöltés, klíma javításÓzonos gépjármű fertőtlenítés, klíma tisztításAutómentés éjjel nappal hétvégén is 0-24-ig budapesten és a 13. XIII. kerületbenAutófényezés, autófényező, fényező, gépi polírozás a 13. 14. kerületbenAutóvillamosság, generátor, önindító felújítás angyalföldön a 13. kerületbenMotordiagnosztika, hibakód törlése, computeres kiolvasás Budapesten Műszaki vizsga lejáratáról értesítést küldünk sms-benCsereautót ingyen kaphat biztosítós kárügyintézés alatt a 13. kerületben
Ingyen csereautó, autómentésPeugeot 206 307 bontott alkatrészek
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerint / Budapest, Zugló / autó fényezés Budapest-Zugló


!autó fényezés Budapest-Zugló

!!!Az autó fényezésének menete:

Hogyan fényezzük le az Ön gépkocsit, ha hozzánk hozza?

Manapság egyre magasabb szintű esztétikai kívánalmaknak kell maradéktalanul megfelelni. Az autók fényezése elsősorban a felületi korrózióvédelmet biztosítja. Ez a megoldás lehet tartós és minőségi fényezés is, ha szakemberek megfelelő körülmények között végzik el a műveletet. A modern javítófényező anyagok óriási választéka biztosítja a kitűnő felületkezelést és az esztétikai szempontoknak való megfelelést is.

Első lépésként a fényező műhelyünkbe érkezik a jármű, amit alaposan megtisztítunk vegyszerekkel és lemosunk. Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a felületre tapadt szennyeződéseket eltüntessük, ezáltal megakadályozzuk a nem kívánt, csak fényezés után látszódó hibák felbukkanását, amivel nagyon sok időt, energiát nyerünk. Majd következik az autó vagy egy karosszéria-elem szemrevételezése és az esetleges sérülések megjelölése.

A fényező előkészítőbe kerülő autók nagy része a saját karosszéria-lakatosaink kezei alól érkeznek, ahol már megtörtént a karosszéria előkezelése a fényezési munkák megkezdéséhez. Ilyen munkálatok például az egyengetés, elemcsere, korrózió okozta felületi károsodások kijavítása.
Ezen felületek előkészítése minden esetben a nagyobb érdességi fokozatú csiszolóanyagokkal kezdődik, ami később fokozatosan csökken.

Ha egyengetett elemről van szó, akkor minden esetben a felület kittelése következik, felületkialakítással. A kittelést lehetőségekhez mérten vékonyan, és minél kevesebb rétegből kell felvinni az elemre. A kittelt felületet megszáradása után kézzel vagy csiszológéppel szárazon "alakítjuk" a kívánt felület eléréséig. Ezt több lépcsőben érdemes csiszolni úgy, hogy a rétegeket megkülönböztetjük más-más színű festékcseppek kitthez való keverésével.

Mikor elkészült a kívánt forma, leportalanítjuk, majd zsírtalanítjuk, és jöhet, ha szükséges, a maszkolás. Utána pedig szórópisztollyal felhordjuk az alapozóréteget. Ezt is több rétegben és itt is szokás az utolsó rétegnél valamilyen eltérő sötét színnel megspékelni az alapozó keveréket.

A mai gyári új karosszéria-elemek nagy része már alapozottan kerül hozzánk, ezért általában nem szükséges a fényezőinknek alapozni. A füller megszáradása után először száraz csiszolást hajtunk végre, majd nedves finomcsiszolás követi, ami már a végleges felület finomságát eredményezi.

Ezután alaposan megtisztítjuk, ismét portalanítjuk, zsírtalanítjuk a fényezni kívánt felületünket, hogy alkalmas legyen az utolsó fedőbevonatok felhordására. A fedőbevonatok mutatják majd meg a fényezett felületnek a színét, csillogását és nem utolsósorban időjárás-állóságát.

Szakszerű és jó minőségű fényezést csak hő-kamrában, fényezőfülkével rendelkező műhelyek tudnak produkálni. A fényezés során előforduló színproblémák mindig nagy gondot okoznak a fényezéssel foglalkozó szervizeknek, ezért mi egy olyan céggel állunk szerződésben, amely az összes festékkeverő rendszerrel rendelkezik. Sőt, még az összes gyári színkód mellé színenként három árnyalat fel van fújva fémkártyára, amiből már könnyedén kiválasztható a legtökéletesebb szín. A legutolsó réteg a lakkozás, majd a szárítás következik hőkamrában.

A fényezés jellegétől függően 1, de akár 3 réteg lakkot is felvihetünk. Az utolsó réteg felvitele után 15-20 perccel megkezdjük a szárítást. A fényezőkamrában ekkor már 50-60 Celsius-fok feletti hőmérséklet van, amiben akár 1 órán át is tarthatjuk a gépjárművet. A karosszéria-elemek kihűlését követően óvatosan akár össze lehet szerelni, de nem ajánlott. Mi Inkább várni szoktunk vele legalább egy fél napot. Körülbelül 24-72 óra további kikeményedési idő lenne szükséges, hogy használatba vehessük autónkat, de ezt szinte senki sem tartja be. Téli időszakban, mikor sózzák az utakat, vagy esős-viharos időjárási körülmények vannak, nem ajánljuk autójának az aznapi használatát. Az autót vízzel akár már pár óra múlva is le lehet mosni, de vegyszeres vízzel csak 2-3 nap múlva szabad. Az autómosókban bevált gőzborotvák használatát a frissen fényezett elemek esetében legalább1- 2 hétig nem javasolju.

Még az átadást megelőzően lepolírozzuk autójának fújt elemeit, amelyiken találunk kisebb porszemcsét a lakkba száradva. A lakkok is sok esetben megváltoztathatják a fedőbevonat színét, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű lakkot használunk. Nem is beszélve a rossz minőségű lakkokról, amik 1-2 év alatt besárgulhatnak, bemattulhatnak vagy akár le is pereghetnek. Ezért is fontos a megbízható szerviz, amely nem csak 1-2 éve van a területen, hanem évtizedek óta, mint például mi is. Cégünk Magyarországon teljesen egyedülállóan 1949 óta foglalkozik autójavítással úgy, hogy három generáción keresztül szállt apáról-fiára a mesterség.

Autófényezés otthonunkban:

A legkisebb sérülés a karosszériánk bármely elemén nemcsak esztétikai probléma, hanem a fényezés időállóságának a legfontosabb része lehet, amennyiben még időben megjavíttatjuk a sérült felületet.

Sok autótulajdonos halogatja a kisebb sérülések, karcok helyreállítását. Sokan meg saját maguk próbálják a szépséghibákat kijavítani, és a legtöbb esetben a szakértelem hiánya miatt nem lesz olya a végeredmény, mint azt elsőre gondoltuk.

Nagyon kedvelt anyagok a különböző festékboltokban kapható javító festékek, spray-k és stiftek, amiket a TV csatornákon előszeretettel reklámoznak, így sokan okkal gondolják, hogy megúszhatják az autófényező műhelyek vagy márkakereskedések húzós számláit, de el kell keserítenem önöket, mert az igényesebb embereknek nem fog tetszeni az eredmény, és az ablakon kidobott pénz lesz, amit elköltött a reklámok által sugallt „csúcs szuper” javító festékekre. Ugyanis a festékspraynek nem olyan az árnyalata, mint az autónk fényezése, és a spray technológia még nem alkalmas a gyárilag labor körülmények között kikísérletezett autófesték felszórására sem. Nem utolsósorban az előkészítési fázis, fújási technológia és a speciális nyomás hiánya miatt sem várhatjuk el, hogy tökéletes munkát kapjunk.

Autófényezés-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 127985 byte Autófényező-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 120608 byte

Autó-fényezés-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 125103 byte Autó-fényező-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 133014 byte


Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármiben tudunk Önnek segíteni az autófényezéssel kapcsolatban!Kérjük adja meg az ÜZENET szöveges mezőben, lehetőleg minél pontosabban, hogy mit szeretne kérdezni tőlünk, miben segíthetünk, vagy mire szeretne árajánlatot kérni. Ha Önnek kényelmesebb, hívjon minket telefonon. Ha itt megadja a telefonszámát, akkor a megadott időpontban vissza fogjuk hívni. Amennyiben az elektronikus levelezés a kényelmesebb Önnek, adja meg az email címét, hogy válaszolni tudjunk. Lehetősége van csatolni állományokat is, amennyiben szükséges. Kollégáink a lehető leggyorsabban próbálják feldolgozni az üzenetét.

Árajánlat vagy információ kérés a fenti szolgáltatásra

* = kitöltése kötelező!

* Név:
Email cím:
Telefonszám:
Legalkalmasabb időpont a telefonhívásra:
* Tárgy:
Csatolt file 1:
Csatolt file 2:
Csatolt file 3:
* Az ÜZENET tartalma:
Random letters * Látható karakterek: [ új kód generálás ]

Automatizált email küldés kiszűrése miatt kérjük írja be a képen látható karaktereket.
A rendszer nem figyeli a kis- és nagybetű közötti különbséget.A 4 jegyű biztonsági kódot kérjük írja be, mert az nélkül nem tudja elküldeni az üzenetet, és nem fogjuk megkapni.


_ _


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d2625-aut-fnyezs-Budapest-Zugl.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2020 © WWW.MAXELINE.HU KFT